آکادمی تهمتن

باور چیست؟ باور به زبان ساده همان ذهنیتی است که در ضمیر ناخودآگاه ما وجود دارد و فرد برای اثبات آنها به شواهد و رفتارهای مربوط متوسل می شود. به زبان ساده تر باور یعنی تکرار مداوم یک تفکر در طول زمان. در حقیقت باورها موجب میشوندکه ما چیزی را بپذیریم و یا به وجود آن اعتقاد پیدا کنیم. ایمان به خدا نمونه‌ای از باور است. بسیاری از تصمیم گیری‌ها و رفتارهای ما انسان ها نشأت گرفته از باورهای درونی ما هستند. باورها میتوانند در موفقیت‌ها و شکست‌های ما مؤثر باشند.

باورها چگونه ساخته می شوند؟

بیشتر باورهای ما از زمان تولد و درکودکی شکل میگیرند و در مسیر زندگی باورها در ذهن ما افزایش میابند. گاهی باورها بر یکدیگر تأثیر می گذارند و یک سیستم باور جدیدی تشکیل می‌دهند.

مهمترین منشأ شکل گیری باورهای انسان

والدین ( والد به معنای هر چیز و هر فرد تأثیر گذار)

تجربیات شخصی

آزمایشات شخصی

هنجارهای فرهنگی و اجتماعی

میزان تحصیلات

تخیلات فرد

برای روشن تر شدن این موضوع به مثال زیر توجه نمایید:

فردی که در خانواده‌ی کارمندی بزرگ شده است میتوانند بر اساس تأثیرگذاری والدین خود تصمیم بگیرد که او نیز در آینده شغل کارمندی را انتخاب کند زیرا احساس امنیت را در این باور پیدا نموده است و سقف باورمالی او اینگونه شکل میگیرد. یا به عکس، ممکن است بخاطر سقف باورمالی والدین خود به این نتیحه برسد که برای پیشرفت بیشتر باید در آینده شغلی با درآمد نامحدود انتخاب کند. بسته به ذهن هر فرد باورهای مثبت و منفی متفاوتی داریم.

انواع باورها

باورهای مثبت

باورهای منفی

باورهای مثبت:

برخی از باورها باعث ایجاد انگیزه بیشتر می شوند و سبب موفقیت و پیشرفت در کارها می گردند. باور های مثبت درونی که در واقع همان ایمان و اعتقادات هر فرد می باشند، باعث افزایش اعتماد به نفس شما می گردند و در مواجه با مشکلات زندگی، انرژی درونی شما را افزایش می‌دهد. بنابراین باورهای مثبت باعث موفقیت شما در امور زندگی می‌باشد. از این رو بکوشید تا باورهای مثبت خود را افزایش دهید و برروی باورهای مثبت تمرکز کنید.

 

تأثیر باور های مثبت بر زندگی

افزایش تمرکز

برطرف کردن مشکلات زندگی

افزایش ایمان و اعتقاد قلبی

کاهش ریسک در زندگی

رسیدن به اهداف خود

ایجاد موفقیت و پیشرفت

افزایش تفکرات مثبت و سازنده

باورهای منفی

نوع دیگری از باور نیز وجود دارد که باعث ایجاد محدودیت در انجام کارها می‌گردد و مانع بزرگی برای موفقیت در کارها می‌باشند. بنابراین باید تلاش کنید و باورهای منفی خود را کم نموده و باورهای مثبت را جایگزین نمایید.

 

تأثیر باور های منفی بر زندگی:

از دست دادن فرصت های طلایی زندگی

ایجاد چندین باور منفی و غلط

باورهای منفی پلی نامرئی که موجب شکست می‌شود و تا لحظه آخر شما متوجه نخواهید شد.

ایحاد احساسات منفی و افزایش احساس نا امیدی

به وجود آمدن اعتماد بنفس کاذب

ایجاد محدودیت و مشکلات زیاد

تغییر باور با جملات تأکیدی مثبت

یکی از روش های تغییر باور، استفاده از جملات تأکیدی مثبت است.  قدرتی که کلمات دارند بسیار زیاد است، پس سعی کنید بیشتر از جملات و عبارات مثبت استفاده کنید و کمتر عبارت منفی را به زبان بیاورید. به عنوان مثل

 

من احساس خوبی دارم.

 

خدا روزی رسان است و روزی ما را بی‌حساب می‌دهد..

 

من موفق شاد هستم..

 

من دیروزم با امروزم فرق می کند و پیشرفت می کنم.

 

من ارزشمند و دوست داشتنی هستم..

 

تمام افراد ثروتمند آدم های خوبی هستند..

 

من انسانی توانمند هستم..

 

من فرد زیبایی هستم .

نتیجه گیری:

در این مقاله به تعریف باور و انواع آن پرداختیم. اگر تصمیم دارید در زندگی خود تغییر کنید وقت آن رسیده است که سری به باورهای خود بزنید و آنها را دسته بندی کنید. خوشبختانه باورها قابل تغییر هستند و برای دستیابی به موفقیت ابتدا باید باورهای منفی خود را یافته و سپس باورهای مثبت را جایگزین نمایید. امید به آنکه پس از یافتن آگاهی آن را به مرحله اجرا برسانیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بلاگ

مقالات پیشنهادی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.