آکادمی تهمتن

تیپ شخصیتی (8 انیاگرام) افراد قدرت طلب

آگاهی از تیپ شناسی انیاگرام، بسیار لازم و کمک کننده است. زیرا شما باید برای رشد و پیشرفت در زندگی شخصی و اجتماعی خود به آموزش هایی نیازمند هستید که کمترین خطا و بیشترین اثر مثبت را برایتان داشته باشد. در این مقاله به کمک تیپ شناسی شخصیتی 9 گانه انیاگرام، به معرفی بیشتر تیپ شخصیتی 8 انیاگرام می پردازیم.

تیپ شخصیتی 8 انیاگرام

تیپ شخصیتی 8 انیاگرام افرادی با اراده قوی و اعتماد به نفس زیاد هستند. تیپ 8اهل عمل، استوار، اهل رقابت، استوار، رهبر، متکی به خود، افراطی، قاطع، واقع بین، خودسر، مبارزه طلب، خشمگین، غضبناک، بی باک، صاحب اختیار، دست و دل باز، سازنده، پشتیبان، تامین کننده، کارفرما، لجوج، سرسخت، جنگجو و قدرت طلب است.

ترس اساسی تیپ 8، کنترل شدن یا آسیب دیدن از سوی اطرافیان است.

تمایل اساسی این افراد، از زندگی و سرنوشت خودشون محافظت کنند.

افراد مشهور تیپ 8 انیاگرام

وینستون چرچیل، گوردجیف، ریچارد واگنر، میخائیل گورباچف، صدام حسین، دونالد ترامپ، آرتا فرانکلین، شان پن، روان بار، پل نیومن، تامی لی جونز و فیدل کاسترو.

 

مرور کلی بر تیپ 8 انیاگرام

تیپ شخصیتی 8 انیاگرام، همواره به دنبال عدالت است و در تلاش است که حق به حق دار برسد. زیرا او در کودکی شاهد پایمال شدن حق خود بوده است و به این نتیجه رسیده است که پاکی و معصومیت نقطه ضعف به حساب می آیند. او به این باور است که چیزهای خوب سهم کسانی می شوند که کنترل شرایط را در دست دارند. معمولاً حس شهوت( میل شدید برای برآوردن نیازهاست)، انتقام جویی و قدرت نمایی را دارد.

افراد تیپ 8 انیاگرام زمانی معصومانه و آسیب پذیر زندگی می کرده اند، بدون اینکه هیچ کنترلی روی شرایط خود داشته باشند. آن ها به سرعت متوجه شدند که این روند باید توقف شود و شرایط ایجاب می کند که افرادی زرنگ و متهاجم باشند، حریفی خوب که باید ضدیت و مبارزه را یاد بگیرد.

هیجان تیپ 8 به صورت خشم بروز می کند. خشم او به سرعت، شعله ور و به راحتی ابراز می شود. برقراری ارتباط با کسی که نتواند علیه او خودی نشان بدهند برایشان دلچسب نیست. برعکس هر رابطه ای که به آن ها هیجان بدهد، هدفشان است. زیرا در چنین رابطه ای سطح انرژی درونیشان افزایش پیدا می کند. سال ها طول می کشد تا به تأثیر رفتارهای خشم آلود خود بر دیگران پی ببرند.

تیپ 8 در صورت بازگو نکردن افکار خود، احساس شکست خواهد کرد. آن ها احساس می کنند که در صورت عدم بازگویی، عدالت زیر پا گذاشته شده و از ابراز حقیقت چشم پوشی کرده اند. با ابراز خشم، عصبانیت شان فروکش می کند، زیرا حرف شان را زده اند و سپس تمام توجه شان به چیز دیگری جلب می شود. جالب است بدانید، تیپ 8 قادر است بلافاصله پس از یک جر و بحث، با مخاطب خود طرح دوستی بریزد.

تیپ شخصیتی 8 انیاگرام بر این باور است که از راه جنگ و دعوا می توان به حقایق پی برد، بنابراین در مواجهه با افرادی که خشم خود را کنترل می کنند، متعجب می شوند. با این پیش فرض که جهان مکانی بی رحم و ناعادلانه است، باید ابتدا به اطمینان برسد و سپس واکنش های دفاعی خود را کنار بگذارد. به همین دلیل، برای او پیش بینی واکنش های طرف مقابل در حین بحث و دعوا، از برنده شدن در آن مهم تر است. او گاهی شرایط تنش زایی ایجاد می کند، تا به نوع عکس العمل مخاطب خود در این شرایط پی ببرد. اگر مخاطب به خوبی از پس این آزمایش ها بربیاید، آنگاه فرد مطمئنی برای رفاقت و صمیمیت خواهد بود.

سوءاستفاده، تجاوزهای زیرکانه، پنهان کردن اطلاعات و… همگی از نظر تیپ 8، تجاوز محسوب می شوند و همگی در کانون توجه او قرار دارند. او در برابر چنین اعمالی، به طور مستقیم وارد عمل می شود. طرز برخورد خشم آلود او، به اشتباه، در ذهن دیگران این گونه تعبیر می شود که او ذاتاً فردی خشن است. علت این است که تیپ 8 با خشونت وارد عمل می شود ولی دیگران راه های دیگری را برای ناراحتی و دفاع از خود به کار می گیرند.

میل شدید به تیپ 8 انیاگرام اجازه نمی دهد تا به عواقب آنچه می گوید یا انجام می دهد، فکر کند. حتی بازخورد رفتارش از سمت دیگران نیز توجهی ندارد. در عوض، ذهن او درگیر این مسئله است که چگونه کنترل چیزی که او را ارضاء می کند در دست بگیرد تا محروم نماند. پس از تعیین هدف، موانع راه را بسیار کوچک و بی اهمیت می بیند. تنها چیزی که می داند این است که از بهترین راه به آنچه که می خواهد برسد.

افراد قدرت طلب
افراد قدرت طلب

به هنگام فوران امیال و تحریک شدید بدنی، احساس لذت بسیار مشکل است. عطش، احساس را متوقف می کند. وقتی میل به ارضاء شدن به اوج خود می رسد، موارد جایگزین کسل کننده بنظر می رسد. اگر خواهان چیز خاصی باشد چرا نباید آن را بدست بیارد؟ وقتی امیال کنترل او را در دست می گیرند، احساس محدود شدن به او دست می دهد. با غلبه بر این امیال و محدودیت ها احساس رهایی خواهد داشت.

تیپ 8 به ندرت پا پیش می گذارد. در کل، دیگران انتظار دارند که او با داشتن انرژی فراوان و حس عدالت خواهی، فردی پیشقدم باشد، اما کاملاً برعکس، او اغلب فقط به یک نقش واکنشی بسنده می کند. او معمولاً یک وضعیت از پیش مشخص و تثبیت شده را به چالش می کشد و یا سعی در ارتقاء چیزی دارد. تیپ شخصیتی 8 انیاگرام با رفتارهای افراطی بی مورد و ابراز خشم برای دفاع از نیازهای غیرضروری، اولویت های خود را با یکی کردن خود با ایده ها و عقاید دیگران کنار می گذارد.

نیازهای احساسی تیپ 8 در اعماق شخصیت او جا دارند و او برای حفظ بقا، بر احساسات نرم و لطیف خود سرپوش می گذارد و در نتیجه، از شناخت خود غافل می ماند. بحث درباره یک عقیده خاص، حمایت از دیگران و دفاع از عدالت برایش آسان تر است تا آنکه بخواهد بفهمد که چه چیزهایی عمیقاً برای خود او مهم است.

دلیل انتقام جویی تیپ 8، برابری امتیازات خود با دیگری است تا احساس نکند که از او سوءاستفاده می شود. ممکن است که در ابتدا با شکست مواجه شود، اما بازی هنوز تمام نشده است و او نقشه می کشد تا درفرصت بعدی امتیازها را برابر کند. حتی اگر چیزی از خود نشان ندهد، فقط فکر به برابری امتیازات به او احساس خوبی خواهد داد. مصالحه و کنار کشیدن برای او به معنای ضعف و دادن فرصت به طرف مقابل برای سوءاستفاده های بیشتر است. راه حلی که غرور طرفین را حفظ کند، خشم او را آرام خواهد کرد. اگر کنار زده شود، فکر بازگشت به جایگاه قبلی خود را در سر می پروراند. اما یک حریف قابل احترام، او را به تلافی وا نمی دارد. قوانین و عواقب کار باید تعیین شده باشند، فرد شکست خورده نباید مورد تحقیر قرار بگیرد و عدالت بای اجرا شود.

برای تیپ 8 انتقام دو شکل آشکار و پنهان دارد. در فرم پنهان، تیپ 8 ممکن است اطلاعات را تحریف کند و یا آن ها را از حریف خود دریغنمیاد. لازم نیست که به حریفش بفهماند که در حال انتقام گیری است، زیرا هدف، برابر کردن امتیازها است. او انتقام آشکار خود را احیای حق و عدالت تلقی می کند. با این تصور که دیگران با بی عدالتی از او سوءاستفاده کرده اند و باید مورد مجازات قرار بگیرند.

ریاست طلب
ریاست طلب

راهکارها

برای اینکه تیپ هشت وارد لایه ناسالم شخصیتی نشود باید نسبت به رفتارهای خود آگاهی پیدا کند. این واقعیت که آن ها تلاش می کنند همه ی کارها را خودشان انجام دهند، در ابتدا دلیل اصلی این است که تحت فشار زیادی قرار بگیرند. آن ها مسئولیت های زیادی را به دوش می کشند و احساس می کنند که انجام این کارها در زمان مناسب غیر ممکن می باشد بنابراین دچار استرس شدیدی می شوند.

پس در این شرایط استراحت و کمی عقب نشینی کردن یک امر مهمی است که می تواند به سلامت تیپ 8 کمک کند. یعنی وقتی این تیپ حس کرد دچار شلوغی بیش از اندازه شده و به لحاظ روحی یا جسمی خسته است، بهتر است کمی استراحت را چاشنی زندگی روزمره خود کرده و با تمایلات درونی خودش در جنگ نباشد و آن ها را بپذیرد. درست است که اعتماد کردن برای افراد تیپ 8 کار سختی می باشد ولی باید به رشد شخصیتی خودشان کمک کنند و سعی در اعتماد کردن به دیگران داشته باشند تا به مرور به بهترین نسخه از خودشان تبدیل شوند.

 

رشد شخصیتی تیپ ۸ انیاگرام

تلاش کنید با خویشتن داری رفتار کنید هرچند که این کار با شخصیت شما کمی مغایرت دارد؛ حتی وقتی می توانید از قدرت واقعی تان استفاده کنید. توانایی های شما برای اهام بخشیدن به افراد واقعاً خوب است و به خاطر داشته باشید وقتی مسئولیتی به عهده شما می باشد، می توانید خیلی خوب از پس آن برآمده و به دیگران کمک کنید.

  • باور داشته باشید گاهی تسلیم دیگران بودن کار بدی نیست پس با اینکه این کار برایتان دشوار اس اما یاد بگیرید گاهی تسلیم دیگران باشید. شما می توانید به اطرافیان خود اجازه دهید که بدون ترس بتوانند نیازهای خودشان را ابراز کنند و به راه خودشان ادامه دهند. درست است تمایل به تسلط داشتن می تواند اعتماد به نفس باشد ولی گاهی اوقات می تواند به اندازه خود خطرناک هم باشد پس برای کنترل این میل حتماً تمرین کنید.
  • بهتر است بر روی برخی از باورهای خود کار کنید. به خاطر داشته باشید که جهان علیه شما نیست. خیلی از افراد در زندگی تان از شما مراقبت می کنند و شما هم این محبت را جبران کنید. این کار نه تنها با قدرت شما منافاتی ندارد بلکه پشتیبانی خوبی در زندگی شما خواهد بود. از افرادی که واقعاً در کنار شما هستند استفاده کنید و به آن ها نشان دهید که چقدر برایشان ارزش قائل هستید.
  • به خاطر داشته باشید وقتی دیگران به خاطر قدرتان جذب شما می شوند، نه آن ها شما را دوست دارند و نه شما آن ها را دوست دارید. درست است شاید این افراد را برای اهداف مهمی مثل انجام کارهای سیاسی، اجتماعی یا هر چیز دیگری دور خودتان جمع کرده باشید ولی اگر این روند زندگی تان باشد در آخر مشکلات و ضربه های عاطفی است که برایتان خواهد ماند.

سعی کنید بر روی باورهای مخرب و منفی خود تغییراتی انجام دهید. برای این منظور می توانید به مقاله ی چگونه باورهای منفی خود را تغییر دهیم؟ در همین سایت مراجعه کنید.

نتیجه گیری

همچنان بر این باور هستیم که بهتر است برای زندگی بهتر و با آرامش بیشتر به دنبال آگاهی های لازم باشیم. مطالعه ی آگاهی ها کافی نمی باشد مهمترین کار این است که آگاهی ها را زندگی کنیم. بنابراین برای همه ی شما آگاهی جویان امیدوارم که در مسیر آگاهی سیری صعودی داشته باشید و رنگ زندگی هایتان با آگاهی ها درست خوش رنگ تر شود. موفق شاد باشید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بلاگ

مقالات پیشنهادی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.